Overlay

Spirulina, super alimentul pe care ar trebui sa-l consumi zilnic

Sunt fan SPIRULINA! Tocmai de asta am intrebat candva intr-o poveste pe Instagram daca vreti sa aflati mai multe despre acest “super aliment”, iar procentajul sondajului a inclinat balanta spre “DA”.

Spirulina face parte din rutina mea zilnica, de muuuulti ani. Ma ajuta foarte mult in zilele sau perioadele de detox, fiind un antioxidant puternic, ajuta la reglarea colesterolului (contine acid linoleic) si mentine sanatoasa flora intestinala. O consum fie sub forma de tablete, fie pulbere, pe care o adaug in salate, in shake-uri si smoothie-uri, sau imi fac pur si simplu un “suc de spirulina”.

Stim deja ca spirulina este o alga de apa dulce, ca face parte din categoria “super alimentelor” datorita continutului mare de proteine, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, ca este o sursa de energie si, totodata, fiind slab calorica, ajuta la pierderea in greutate.

Ceea ce mai putini stiu, insa, este ca spirulina are in compozitie toti cei 8 aminoacizi esentiali si inca 10 neesentiali – contine betacaroten, vitamina E si seleniu, care contribuie la imbunatatirea calitatii pielii si parului, mentine sanatatea creierului datorita triptofanului, un ainoacid care contribuie la productia de serotonina, intareste sistemul imunitar prin stimularea productiei de anticorpi, iar consumul regulat de spirulina promoveaza lupta cu bolile de inima, ficat, cancer si diabet.

Asadar, beneficiile spirulinei sunt nenumarate daca este consumata pe termen lung. O parte din lucrurile povestite mai sus sunt din experienta proprie, dar si din studii stiintifice expuse intr-un articol pe sanovita.ro.

Instagram